R.V.S. Levensverzekering Maatschappij Rotterdam

R.V.S. Levensverzekering Maatschappij.
Rotterdam Opgericht: 1838.
Voor 1895 genaamd Levensverzekering Maatschappij Rotterdamsche Verzekering SociŽteiten, voortzetting van de Algemene Burger SociŽteit onder de zinspreuk Tot Voorzorg en de Rotterdamsche Verzekering SociŽteit Afdeling Uitkering bij Overlijden Hulp in en na het leven.
In 1895 omgezet in N.V. De in 1968 opgerichte AMFAS Groep N.V. werd houdstermaatschappij van de N.V. Rotterdamse Verzekering SociŽteit (RVS) en AssurantiŽn Maatschappij "De Zeven ProvinciŽn" N.V.
R.V.S. is vooral bekend om zijn logo. Het logo is ťťn van de meest bekende en authentieke logo's van Nederland. Het echtpaar, man en vrouw, die samen met hun hondje het logo van de R.V.S. vormen. Eind november 2005 bestond het logo 100 jaar. De Fries Tjeerd Bottema (1884) creŽerde een eeuw geleden het R.V.S. Logo.
In het 4e kwartaal van 2006 heeft R.V.S. haar logo geactualiseerd, zonder haar oorsprong te verloochenen. Het bekende echtpaar met hondje is gebleven, maar is nu losgekoppeld van het woordmerk R.V.S.
Daarnaast heeft het echtpaar haar gezicht naar de buitenwereld gedraaid. Er is voor wijziging van het logo gekozen om het logo meer recht te laten doen aan de eigentijdse onderneming die R.V.S. is.
R.V.S. maakt onderdeel uit van de ING-Groep.
Door de financiŽle crisis zal RVS, Postbank verzekeringen en Nationale-Nederlanden als een klantgerichte organisatie verder gaan onder de naam Nationale-Nederlanden.
Vanaf 1-1-2011 zal het bekende beeldmerk uit de verzekeringsmarkt verdwenen zijn.
 
Verder