KORTE INLEIDING

Ik heet u welkom bij het virtuele verzekeringsmuseum Best (www.vvmbest.nl). Jaren geleden begonnen met het opzij leggen van oude polissen wat daarna is dit uitgebreid met geėmailleerde reclameborden, affiches, penningen en reclameartikelen. Toen begon ook de zoektocht naar informatie over de vele verzekeringsmaatschappijen die inmiddels waren overgenomen of waren geliquideerd. Ik had reeds enkele gedenkboeken van verzekeraars waarmee werd samengewerkt en inmiddels is het aantal fors uitgebreid. Ik ben steeds op zoek naar ontbrekende gedenkboeken voor mijn verzameling. De gedenkboeken geven veel informatie over verzekeraars die al lang niet meer bestaan.

Uit een van deze boeken blijkt, dat de "Utrecht" in 1911 als eerste verzekeraar begonnen is met het opzetten van een museum.

Inmiddels hebben diverse verzekeraars een eigen verzameling maar het unieke van dit virtuele verzekeringsmuseum is dat het hier de hele verzekeringsmarkt bestrijkt. Tevens maakt deze website het mogelijk dat het voor iedereen toegankelijk wordt. U heeft geen museumkaart nodig en de toegang is gratis.

Veel kijkplezier in ons virtueel verzekeringsmuseum.
Aanvullingen en reacties blijven altijd welkom.

Harrie van Vroenhoven, collectioneur/conservator.

Opmerking: door op een item te klikken kunt u het vergroten en/of printen.